TOP FIFTY.US

postat 13 aug. 2011, 00:37 de Mediatori Negociatori   [ actualizat la 3 sept. 2011, 05:43 ]
 

1. Resolving Conflict in Teams: Blogger-ul Guy Harris este un fost inginer care a ales o a doua cale in leadershiping, comunicare şi soluţionarea conflictelor si a devenit un specialist in domeniul solutionarii conflictelor. Blog-ul sau se refera la toate aceste activitati in detaliu.

Ce ne-a placut in mod deosebit : Acesta este site-ul unde mediatorii pot gasii informatii despre rezolvarea conflictelor aparute in comunitati de munca. Aici gasiti mici sfaturi si chichite ale meseriei de mediator.

Cea mai buna postare: Easy Isn’t Necessarily Best

2. Nancy Love's Weblog - Nancy Love este un consultant extrem de eficient pentru disputele de munca şi este si un trainer internaţional in domeniul medierii disputele de munca şi pentru siteme de management si leadershiping. Ea introdus pentru prima oara metoda PULSE (People Using Language Skills Effectively) privitoare la persoanele care isi utilizeaza in mod eficient competenţele lingvistice.

Ce ne-a placut in mod deosebit : Avand un master si un doctorat, Dr. Nancy Love este un scriitor inteligent. Blog-ul/jurnalul ei este plin de informatii, inteligent şi atractiv, o sursa excelenta de informare pentru cei interesati de solutionarea conflictelor de munca sau de afaceri, si chiar mai mult de atat.

Cea mai buna postare: A Story of the Evolution of the Enneagram

3. Campus-ADR Tech Blog: Este jurnalul unui conferentiar universitar care preda un program de solutionare a litigiilor. Blog-ul sau se refera la solutionarea conflictelor, invatare, cercetare si stiri despre tehnologie.

Ce ne-a placut in mod deosebit : Postarile sunt scurte şi precise, prezentand informatii solide despre solutionarea conflictelor.

Cea mai buna postare: ADRHub Webinar on Conflict Resolution and Education with Bill Warters

4. Negotiation Law Blog: Blog-ul ”Legea Negocierii” al Victoriei Pynchot ofera o gama larga de subiecte cu privire la negociere, mediere, rezolvarea conflictelor, legislatie, asigurari si multe altele.

Ce ne-a placut in mod deosebit : Acesta este un blog simplu, dar care contine o mulţime de informatii in paginile sale. Exista multe postari extrem de interesante .

Cea mai buna postare: Healing the World with the Blessings of Baisakhi

5. ICT for Peacebuilding: Acesta este un site pe care autorii l-au destinat publicarii de informaţii şi comunicarii dintre specialistii din domeniul soluţionarii conflictelor. Practic insa este un blog dedicat modurilor in care tehnologiile moderne pot imbunatatii comunicarea şi modul in care acestea faciliteaza rezolvarea conflictelor din toata lumea.

Ce ne-a placut in mod deosebit : Fiecare postarea conţine foarte multe informaţii interesant, fapt ce a dus la acest loc cinci in top. Este un blog interesant şi ingrijit despre conflicte, rezolvarea acestora, tehnologie,şi lumea secolului XXI.

Cea mai bunapostare: ODR and Peacebuilding

URMATOARELE PATRU ZECI SI CINCI

 1. A Path to Peace: blog care va ofera o viziune asupra modului in care o persoana se poate ajuta pe sine si pe ceilalti intr-un mediu de birou / afaceri .
 2. ACRWorks: Blogger-ul Stephanie Armstrong este un mediator profesionist, care in timpul liber este antrenor in Ashland, Kentucky. Blogul sau ofera subiecte privind intimidarea la locul de munca, procedurile americane de divort, gestionarea conflictelor familiare parinti - copii şi multe alte subiecte relevante pentru activitatea şi de viaţa noastra personala.
 3. Anger on my Mind: Un blog care ofera sfaturi cu privire la o mare varietate de subiecte, cum ar fi scolarizarea corespunzatoare, problemele de furie, dezvoltarea competentelor de comunicare, si multe, multe altele.
 4. Brains on Purpose: Acest blog ar merita un loc cinci bis in top, deoarece prezinta stiinta rezolvarii conflictelor din unchiul special al cercetarilor asupra creierului uman. Site-ul contine articole care incita la reflexie pe cei ce doresc sa patrunda mai adanc in tainele meseriei de mediator si in gestionarea conflictelor.
 5. Business Communication Headline News: ”Comunicarea in Afaceri – Ultimile noutati ” ofera informaţii noi despre comunicarea de afaceri .
 6. Coach Nora: Nora Femenia este cunoscut expert in soluţionarea conflictelor şi un terapeut pentru problemele de familie cu o experienta de peste 25 de ani. Aici veti gasi postari pe o paleta variata de teme, continand sfaturi foarte utile.
 7. Colin Rule: A lucrat in domeniul soluţionarii conflictelor peste 10 de ani ca mediator, trainer si consultant. Blog-ul sau ofera idei si sfaturi pentru solutionarea conflictelor, probleme de drept si tehnologie.
 8. Colorado Family Solutions Center: Acesta este un blog care se concentreaza pe problemele familiilor aflate in divorţt Blogger-ul este mediator, avocat şs arbitru.
 9. Communication Nation: acest blog militeaza pentru creşterea nivelului de comunicare pentru a deveni mai fericiti si mai eficienti la munca si in familie.
 10. Communication Overtones: Acest blog va ofera subiecte despre cum comunicarea faciliteaza relatiile in cadrul unei organizatii si aduce beneficii tuturor celor implicati. Site-ul contine multe informatii si ofera articole interesante.
 11. Conflict Zen: Este un blog atractiv, care ofera modalitati de transformare a conflictelor personale si profesionale in crestere economica si oportunitati sociale.
 12. CResearch: Blogger-ul, Dr. John Windmueller, este conferentiar la Universitatea din Baltimore, Centrului pentru negocieri si gestionarea conflictelor. El ofera o noua modalitate de rezolvare a conflictelor ca urmare a cercetarilor sale recente, dar si comentarii si  stiri din domeniu medierii.
 13. Dialogic Mediation Services: Acest blog va ofera o gama larga de subiecte interesante in paginile sale. De la stirile reale, la sfaturi pentru mediere, acest blog acopera o sfera larga de subiecte.
 14. Elizabeth Suarez: Elizabeth si-a petrecut ultimi 25 de ani in mari companii din America, unde a mediat toate felurile de conflicte pe care mintea umana si le poate imagina. De aceea blog-ul ei ofera raspunsuri pentru cele mai greu imaginabile situatii de conflict.
 15. Family Business Workplace Conflict Resolution: Acest blog ofera informaţii privind soluţiile de management al conflictelor la locul de munca. Este un site dens, care merita vizitat din cand in cand.
 16. Good Sense Blog: Si acest blog ofera o varietate de metode şi sfaturi pentru a combate problemele iscate de conflictele la locul de munca. Ofera solutii pentru situatii de conflict care pot aparea oricand in timpul zilei, in viata de zi cu zi.
 17. iChat Mediation: Ia-ti timp . Sunt multe de citit aici. Sueta despre mediere va ofera o compilaţie de povesti de viata care implica rezolvarea conflictelor şi medierea familiala. Va ofera de asemenea raspunsuri la problemele de zi cu zi si la modalitati de a schimba cursul ascendent al conflictelor.
 18. Just Mediation: Doar mediere” ofera subiecte cum ar fi medierea la divort si medierea privind ingrijirea persoanelor in varsta.
 19. Legal Trends: Aceasta retea ofera informatii pentru judecatori, avocati, mediatori si orice alte persoane interesate de rezolvarea conflictelor, justitie, management si multe altele.
 20. Marc Gopin: Blogger-ul Marc Gopin este directorul Departamentului de rezolvare a conflictelor religioase si diplomatice de la Institute for Conflict Analysis and Resolution al George Mason University. Blog-ul sau este pe departe unul dintre cele mai interesante, deci nu ezitati, vizitati-l .
 21. Mediation Channel: Acesta este un site foarte bine facut se refera la teme precum medierea, negocierea, soluţionarea litigiilor dar şi altele precum drept, ştiinţe, cultura pop. Exista si unele postari mai intinse cu aspect de continut special.
 22. Mediator blah...blah...: Un blog cu un continut bogat de probleme interesante din domeniul rezolvarii conflictelor .
 23. NCDD: Coalitia Nationala pentru Dialog şi Deliberarii este un program pentru mediatori şi persoane care folosesc dialogul, deliberarea si grupul de gandire pentru rezolvarea problemelor.
 24. Ny Center for Interpersonal Development: Blog-ul trateaza pe larg teme precum imbunatatirea relatiilor interumane, si modalitati de construire a comunitatilor. Un blog interesat , mustind de informatii.
 25. Oh, wow this changes everything: Un blog de minci dimensiuni, dar care apartinand unui scriitor atrage prin felul in care trateaza subiecte atat de diverse precum : ”Imi pare rau”, ”Chimia creierului” si tot felul de stiri proaspete.
 26. Peacemakers Trust: Blog specializat care se adreseaza persoanelor care studiaza sau lucreaza in domeniul soluţionarii conflictelor. Contine stiri, rapoarte şi anunţuri, etc.
 27. Playing Well at Work and Beyond: Un blog care contine sfaturi si strategii de abordare a conflictelor aparute la locul de munca şi in societate in genera… cam combative dupa gustul nostru.
 28. Program in Conflict and Peace Studies: Blog-ul apartine Universitatii din Greensboro, Carolina de Nord, fixandu-se in principal pe educatie, dar si pe unele aspecte din domeniul gestionarii conflictelor .
 29. Re: Solutions: Gene, cel ce semneaza blogul, este mediator profesionist si avocat. Veti gasii povestiri interesante despre rezolvarea conflictelor si de moduri in care partile (corporatii americane) gasesc singure soluţii la problemele lor.
 30. Real Divorce Mediation: Acesta este un blog dedicat medierii in cazurile de divort. Conţine mesaje solid fundamentate cu privire la tehnicile de mediere si la modalitaţi de facilitare a unor rezultate pozitive in rezolvarea conflictelor.
 31. Reasons to Kill: Solutionarea conflictelor, drepturile omului, un spectru larg a ceea ce se intampla in lumea secolului XXI. Un site bine aranjat cu argumente solide, extrem de bogat in informatii.
 32. Social Communication: Aici gasim un punct de vedere exprimat de o autoritate in domeniul gandirii creative si conceptuale cu privire la comunicare. Acest suedez are o viziune unica si uimitoare despre comunicare.
 33. Southern Cross: Southern Cross ofera informatii cu privire la aspectele juridice, gestionarea conflictelor in cadrul preocuparilor sale de management al ingrijirii sanatatii.
 34. Teach for Peace: Un cunoscut trainer in solutionarea conflictelor va ofera meditatiile si analizele. Un blog bine dezvoltat, inteligent structurat, de lunga durata.
 35. The Communication Blog: Blog destinat celor ce doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, si pe aceasta cale, relatiilor de munca si viata.
 36. The Connection Revolution: Un site important care ofera cititorilor tehnici de socializate si interconectare umana.
 37. The Forgiveness Project Blog: Un site a carei tema centrala este iertarea, in toata splendoarea sa. Proiectul apartine unei organizaţie de caritate din Marea Britanie care ii ajuta pe oameni sa utilizeze iertarea si reconcilierea in rezolvarea conflictelor lor.
 38. The Recovering Engineer: Site-ul ofera perspective asupra modalitatilor de a afla singuri iesirea din impas. Articole acopere o gama larga de modalitati pe care le puteti utiliza la realizarea de relatii interumane eficiente, atat in ​​domeniul personal cat si in cel profesional.
 39. The Texas Conflict Coach: Autorul acestui blogg are o experienta de mai bine de 20 d ani, in activitati de rezolvarea problemelor conflictuale la locul de munca si in viata de zi cu zi. Va recomandam acest blog deoarece va ofera o perspectiva vasta asupra metodelor ADR si este popas placut pentru cei interesati de aceste metode.
 40. Waging Nonviolence: Asa cum il arata si titlul acest blog se refera la nonviolenţa. Pe aceasta tema va ofera stiri, analize, articole, care vor face deliciul celor interesaţi de practicile non-violente de rezolvare a conflictelor.
 41. Welcoming America: Un site care prezinta politicile de primire a emigrantilor straini in SUA. Un site la care au colaborat, parerea noastra, mai multi specialisti. Un site grandios.
 42. Wendy Mack: Blogul lui Wendy ofera perspectiva autoarei asupra mobilizarii angajatilor şi maximizarii rezultatelor muncii lor. Wendy insa nu se rezuma la acest subiect, dezbate si teme precum leadershiping-ul, rezolvarea conflictelor de munca şi cate si mai cate…
 43. Wise at Work: ”Fiti inţelepţi la serviciu!” – grozav indemn. Site-ul ofera insa si solutii de detensionare si gestionarea a conflictelor la serviciu. Iata doar cateva titluri : Nu fi in dezacord cu seful tau, seful ideal, problemele de management, si multe altele.
 44. Wisner Dispute Resolution: Acesta este un site-ul dedicat medierii si soluţionarii conflictelor. Alec asista partile in rezolvarea disputelor lor, iar in articolele de pe blog, incerca sa faca acelasi lucru.
 45. World of Anger Management: Aici veti gasi informatii interesante despre managementul furiei, modalitati de reduce a comportamentelor perturbatoare la locul de munca, auto-control si multe altele.
     
Comments