Noutati / News‎ > ‎

Programului national de promovare a medierii 2012

postat 29 feb. 2012, 08:09 de Mediatori Negociatori

In sedinta ordinara a Consiliului de mediere din data de 25.02.2012 a fost luata in discutie,  ca punct pe ordinea de zi, propunerea  Presedintelui Consiliului,  privind  aprobarea initierii “Programului national de promovare a medierii”.

 

“PROGRAMUL NATIONAL  DE PROMOVARE A MEDIERII” SE VA DESFASURA  AVAND LA BAZA URMATOARELE PRINCIPII:

1.     Elaborarea, tiparirea si punerea la dispozitia asociatiilor profesionale de material publicitare pe suport de hartie, in numar suficient de mare pentru a putea fi promovata profesia. Matritele materialelor elaborate vor fi puse la dispozitie gratuit, in format electronic, in vederea suplimentarii materialelor pentru asociatiile implicate.

2.     Efectuarea de clipuri publicitare si difuzarea lor pe postur TV nationale pe o perioada de minim 6 luni, finantate din bugetul Consiliului de mediere. Clipurile publicitare vor fi puse la dispozitia asociatiilor profesionale doritoare pentru a fi difuzate in paralel si pe posturile TV locale. Pentru contractele de publicitate la nivel local, Consiliul de mediere cofinanteaza aceasta activitate in proportie de 20% din valoarea contractului.

3.     Efectuarea de clipuri demonstrative ale unei medieri care vor fi postate pe internet, la sediile instantelor si va fi difuzat lunar, pe o perioada de 6 luni, la posturile de interes local;

4.     Organizarea la nivel national si declararea unei zile ca “Zi nationala fara conflicte”;

5.     Constituirea Bibliotecii mediatorului;

6.     Constituirea unei Tabere de vara a mediatorilor;

7.     Incheierea, in cel mai scurt timp, de protocoale cu toate Curtile de Apel.

8.     Elaborarea, impreuna cu MJ si CSM, a unui proiect privind modul de recomandare a medierii de catre magistrati.

9.     Obtinerea, in masura posibilitatilor instantelor, de spatii la sediul acestora in vederea exercitarii activitatii de informare gratuita.

10.                        Incheierea de protocoale de colaborare cu Asociatiile profesionale in vederea dezvoltarii de proiecte privind medierea.

11.                        Organizarea, in comun cu asociatiile partenere, de conferinte si alte evenimente cu impact la public in vederea cresterii si popularizarii medierii la nivel local.

12.                        Elaborarea, singular sau in parteneriat, de proiecte europene in scopul cresterii notorietatii medierii.

 

av. Dorin Valeriu BADULESCU - PREŞEDINTE AL CONSILIULUI DE MEDIERE

Comments