Noutati / News‎ > ‎

Premiul „Criminal Lawyers Award” USA

postat 4 nov. 2012, 02:14 de Mediatori Negociatori   [ actualizat la 4 nov. 2012, 14:32 ]
 
LEGENDĂ URBANĂ

Un avocat din Charlotte, NC, SUA a cumparat o cutie de trabucuri cubaneze foarte rare si scumpe, pe care mai apoi le-a asigurat, printre altele si impotriva incendiului. In decurs de o luna, avocatul a fumat una câte una, toate trabucurile si fara sa fi plătit nici chiar prima rată a poliței de asigurare, a solicitat companiei de asigurari sa fie

despagubit, aratand ca tigarile au fost distruse intr-o serie de „mici focuri”.

Compania de asigurari a refuzat plata, invocand motivul evident si anume ca avocatul a fumat tigarile. Avocatul a chemat in judecata compania de asigurari si A CASTIGAT.

Administrand probatoriul, judecatorul a agreat poziția societății de asigurari care a catalogat cererea de despagubire ca "neserioasa". Totusi, judecatorul a retinut faptul ca avocatul detinea o polita de asigurare pentru tigari care garanta ca acestea erau asigurate inclusiv impotriva foculului, fara a defini ce este considerat a fi "foc acceptabil", iar societatea de asigurari a fost obligata sa-l despagubeasca pe asigurat.

Decat sa treaca printr-un proces lung si costisitor, societatea de asigurare a acceptat sentinta si a platit 15.000 $ avocatului pentru pierderea tigarilor in "incendiu".

Dar urmarea este surprinzătoare :

Dupa ce avocatul si-a incasat cecul, compania de asigurari a cerut ca acesta sa fie arestat pentru 24 de cazuri de incendiere. In urma propriei cereri de despagubire si a declaratiei de la procesul anterior (folosite acum impotriva lui), avocatul a fost condamnat pentru incendiere intentionata a bunurilor sale asigurate si a fost condamnat la 24 de luni de inchisoare si o amenda de 24.000$

Aceasta este povestea urbană care a castigat locul întâi la concursul "Criminal Lawyers Award"

TEXTUL ORIGINAL :
at the Criminal Lawyers Award!

A Charlotte, NC, lawyer purchased a box of very rare and expensive cigars, then insured them against fire among other things. Within a month having smoked his entire stockpile of these great cigars and without yet having made even his first premium payment on the policy, the lawyer filed claim against the insurance company. In his claim, the lawyer stated the cigars were lost "in a series of small fires." The insurance company refused to pay, citing the obvious reason: that the man had consumed the cigars in the normal fashion.

The lawyer sued...and won!

In delivering the ruling the judge agreed with the insurance company that the claim was frivolous. The Judge stated nevertheless, that the lawyer held a policy from the company in which it had warranted that the cigars were insurable and also guaranteed that it would insure them against fire, without defining what is considered to be unacceptable fire, and was obligated to pay the claim.

Rather than endure lengthy and costly appeal process, the insurance company accepted the ruling and paid $15,000 to the lawyer for his loss of the rare cigars lost in the "fires."

NOW FOR THE BEST PART...

After the lawyer cashed the check, the insurance company had him arrested on 24 counts of ARSON!!! With his own insurance claim and testimony from the previous case being used against him, the lawyer was convicted of intentionally burning his insured property and was sentenced to 24 months in jail and a $24,000 fine.

This is a true story and was the 1st place winner in the recent Criminal Lawyers Award Contest.

Author Unknown
SURSA : www. naute. com
Comments