Noutati / News‎ > ‎

Noua lege a medierii din Republica Cehă

postat 24 oct. 2012, 10:38 de Mediatori Negociatori

Noua lege a medierii din Republica Cehă, Legea nr 202/2012, a intrat în vigoare la 1 septembrie 2012. și este una dintre legile cele mai cuprinzătoare și precise din Europa.

Legea prevede un regim juridic aplicabil medierii în materie civilă, conform căruia, în cazurile în care instanța decide ca părțile  să participe la mediere, acestea sunt obligate să participe la o primă sesiune de mediere cu durata de maximum de trei ore, iar în cazul în care acestea decid că vor continua medierea,  instanța poate suspenda lucrările în cauza respectivă pentru maxim la trei luni.

Mediatorii sociali autorizați sunt înscriși într-un Registru care este păstrat la Ministerul Justiției.

Pentru autorizare ei trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar cu o diploma de master, care trece examenul mediatorului, alte cerințe (secțiunea 16 din Lege);
Practicarea profesiei de mediator social de către o persoană care  nu este înscrisă în Registrul mediatorilor, se sancționează cu o amendă de până la 100.000 de coroane, adică circa 4.000 euro, cu o amendă asemănătoare sancționându-se și mediatorii care își încalcă unele obligații, cum ar fi confidențialitatea sau păstrarea improprie a documentelor.

Ċ
Mediatori Negociatori,
24 oct. 2012, 14:04
Comments